ZABLISTAJTE UZ POMOĆ VITAMINA

ZABLISTAJTE UZ POMOĆ VITAMINA
Tags: 

Svakoga su nam dana potrebne određene količine vitamina i minerala da bi ostali zdravi, no čini se da ih većina ljudi uzima premalo. Osim što osiguravaju zdravo tijelo, vitamini i minerali pobjeđuju bore, daju očima sjaj, a kosi i koži svježinu i zdrav izgled.

Koža
Antioksidansi, beta-karoten i vitamin E pomažu u borbi protiv štete izazvane pretjeranim izlaganjem suncu, te alkoholom, kofeinom i nikotinom. Vitamin C je važan u oblikovanju kolagena, bjelančevine koja vam daje glatku, gipku put i održava zdravim krvne žile kože. Vitamin A i minerali selen i cink također pomažu u stvaranju i održavanju zdrave kože. Suha kosa i isušeno vlasište mogu biti posljedica manjka nekog od B vitamina, posebno piridoksina (vitamin B6) i osnovnih masnih kiselina. Akne su ponekad izazvane manjkom vitamina E i cinka. Vitamin C pomaže izliječiti prištiće, a vitamin A i ulje jaglaca zaglađuju kožu.

Kosa
Vlasi su često dobar pokazatelj loše prehrane (problemi s vlasištem, gubitak kose i kosa bez sjaja). Manjak željeza čini kosu grubom i mlitavom. Vitamin C i vitamini B-grupe, zajedno s cijelim spektrom osnovnih minerala, važni su za rast kose, dok osnovne masne kiseline mogu dati kosi zdrav izgled.

Oči
Za dobar vid uzimajte mnogo vitamina A, a za tamne podočnjake i nadražene oči povećajte unos vitamina B-grupe. Sitne nabore na uglovima očiju spriječite uzimanjem nadopune antioksidansa koji sadrže vitamine A, C i E te minerale selen i cink.

ZABLISTAJTE UZ POMOĆ VITAMINA
ZABLISTAJTE UZ POMOĆ VITAMINA

Komentari

Dodaj komentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.