RUSKI PARLAMENT DOBIVA ETIČKI KODEKS

RUSKI PARLAMENT DOBIVA ETIČKI KODEKS
Tags: 

Ruski zastupnici i njihovi pomoćnici morat će uskoro početi poštovat novi pravilnik po kojem će svako ponašanje koje šteti ugledu parlamenta, poput nošenja mini suknje, biti sankcionirano.

"Etički kodeks" morat će poštovati svi zaposleni u Dumi, uključujući i administrativne radnike. Zatupnicima se u novom pravilniku savjetuje da prihvate stil oblačenja koji karakteriziraju "formalnost, tradicionalnost i urednost".

Pozvani su i da ograniče kontakte s novinarima i da pitanja o radu parlamenta preusmjeravaju na press-službu, ali da to uvijek čine "na uljudan način".

U međusobnim razgovorima, zastupnici se trebaju suzdržati od bilo kakvih "arogantnih i nepristojnih" komentara, ističe se u pravilniku koji je pripremljen na zahtjev predsjednika antikorupcijskog odbora.

Tijekom devedesetih godina prošlog stoljeća, Duma je bila poznata po burnim raspravama, pa čak i fizičkim obračunima zastupnika. Posljednjih godina sjednice se održavaju u daleko mirnijoj atmosferi, ali je zato na redovnim zasjedanjima primjetno manje zastupnika.

RUSKI PARLAMENT DOBIVA ETIČKI KODEKS
RUSKI PARLAMENT DOBIVA ETIČKI KODEKS

Komentari

Dodaj komentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.