KAVALIRA NEMA – ONI SU SAMO PRIKRIVENI SEKSISTI

KAVALIRA NEMA – ONI SU SAMO PRIKRIVENI SEKSISTI
Tags: 

Studija feminističkih psihologa Society for the Psychology of Women provedena u Sjedinjenim Američkim Državama i Njemačkoj otkrila je da su muškarci koji otvaraju vrata ženama krivi za tzv. dobronamjeran seksizam. Pomaganje ženama u odabiru pravog računala, kao i nošenje njihovih vrećica u šopingu također su znakovi neviđenog seksizma u društvu.

Čak i muškarci koji naoko izgledaju kao prosvijetljeni i osviješteni, nesvjesno svakodnevno počine različita djela seksizma. Iako toga nisu svjesne, to također znači da su i žene nesvjesno time pogođene, jer pomažu stvoriti kulturu u kojoj se žene pojavljuju kao ugroženi spol koji treba pomoć muškaraca, navodi se u studiji.

Dobronamjeran seksizam uključuje čak i romantične izjave muškaraca da ne mogu živjeti bez žena ili srcedrapajuća priznanja o tome kako ih i koliko cijene.

U toj kontroverznoj studiji, stoji: “Žene i muškarci nisu svjesni stupnja seksizma u svojim životima. No, trebali bi znati da svakodnevni seksizam samo pojačava nejednakosti i nepravde”.

KAVALIRA NEMA – ONI SU SAMO PRIKRIVENI SEKSISTI
KAVALIRA NEMA – ONI SU SAMO PRIKRIVENI SEKSISTI

Komentari

Dodaj komentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.