KONZUMACIJA MLIJEKA JE PRIJEKO POTREBNA

KONZUMACIJA MLIJEKA JE PRIJEKO POTREBNA
Tags: 

Mlijeko je jedna od rijetkih namirnica koje gotovo uvijek ima u hladnjaku svakog kućanstva. Ako ni zbog koga drugog tada zbog djece. Najčešće se pije u kavi, jede za doručak sa žitaricama ili pije uz obrok.

Mlijeko je i proizvod o kojem se mnogo govori, ali i istražuje. I dok jedni osporavaju njegovu zdravstvenu korisnost, drugi ga proglašavaju najzdravijom i najprirodnijom namirnicom na svijetu. Upravo stoga odlučili smo provjeriti što je sve u mlijeku i koje su njegove prednosti.

Mineralne tvari u mlijeku važne su radi bolje iskoristivosti vitamina, a mliječna mast najveći je izvor energije u mlijeku. Mlijeko je popularno među djecom jer je najbolji izvor kalcija koji je izuzetno važan za zdravlje i čvrstoću kostiju te za održavanje zubi.

Kalcij pomaže i kod pravilne funkcije mišića i živčanog sustava te kod održavanja zdravlja krvnih žila i krvnog tlaka.

Bjelančevine su pak važne za rast i razvoj tijela te za funkciju mišića. Uz voće i povrće, meso, ribu, žitarice i neke druge namirnice i mlijeko te mliječni proizvodi u piramidi su pravilne prehrane.

Prema preporukama stručnjaka, potrebno je konzumirati od dva do tri obroka mlijeka i mliječnih proizvoda na dan. U godini se u svijetu proizvede oko 700 milijardi litara mlijeka.

KONZUMACIJA MLIJEKA JE PRIJEKO POTREBNA
KONZUMACIJA MLIJEKA JE PRIJEKO POTREBNA

Komentari

Dodaj komentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.