KAKO IZBJEĆI BOL TIJEKOM DEPILACIJE VOSKOM?

KAKO IZBJEĆI BOL TIJEKOM DEPILACIJE VOSKOM?

Iskustvo koje je za mnoge žene traumatično, često nazvano i "nužnim zlom", depilacija voskom i ne mora biti toliko neugodna. Navodimo nekoliko trikova kako da izbjegnete ili bar ublažite bol:

Izaberite pravi trenutak unutar ciklusa.

Na depilaciju voskom naručite se u sredini menstrualnog ciklusa, dakle, u vrijeme ovulacije. Naime, zbog izmjene hormona gotovo se svaka žena osjeća nelagodno netom prije, za vrijeme i nakon menstruacije.

Ne ponašajte se kao malo dijete.

Iskusne kozmetičarke koje rade depilaciju voskom posvjedočit će vam da postoji psihološka komponenta kako se nositi s bolom. Tvrde da oni koji se neko dulje vrijeme depiliraju voskom znaju da to i nije neka velika stvar - pripreme se na ono što ih čeka, stisnu zube i prežive. Najbolje je prihvatiti činjenicu da će neka područja boljeti više od drugih, primjerice nausnica, dok područje ispod pazuha i nije tako strašno!

Ne bodrite se čašicom!

Piće (ili dva) možda vas smire prije tretmana, no taj alkohol pridonijet će još jačem osjećaju boli tijekom depilacije voskom.

Izbjegnite urastanje dlačica.

Grozno ih je i pogledati, a kamoli čupkati ih na površinu. No redovitim pilingom svest ćete urasle dlačice na minimum.

Izbjegnite crvenilo kože.

Ako vam noge izgledaju kao opečene suncem, i to danima nakon depilacije voskom, možda ste pak pretjerali s pilinzima te vam je stanjen zaštitni sloj kože. Upotrebljavajte kremu s hidrokortizonom, i to tri puta tjedno.

KAKO IZBJEĆI BOL TIJEKOM DEPILACIJE VOSKOM?
KAKO IZBJEĆI BOL TIJEKOM DEPILACIJE VOSKOM?

Komentari

Dodaj komentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.