Bizarna estetska kirurgija osvaja svijet

Bizarna estetska kirurgija osvaja svijet
Tags: 

Podizanje trbuha, zatezanje lica, smanjivanje nosa i rješavanje viška sala nije više rezervirano samo za ljude. Nažalost, sve je veći broj ljudi koji svoje ljubimce podvrgavaju estetskog korekciji lica i tijela.

Britanska osiguravajuća kuća PetPlan 'izbacila' je zanimljive podatke o uljepšavanju pasa i mačaka prema željama njihovih vlasnika.

Unutar tri godine zabilježen je porast korekcije nosa za 25 posto, na što su vlasnici životinja prošle godine ukupno potrošili 2.5 milijuna američkih dolara, dok je za podizanje vjeđa (korekciju očnih kapaka) utrošeno (uloženo) 1.6 milijuna američkih dolara. I ti se podaci NE odnose na ljude već na životinje.

Uz to su iznimno popularni neuticles ili lažni testisi u obliku graha, raznih veličina, čija je svrha vratiti steriliziranim (kastriranim) psima ali i mačorima, njihov ponos i samopouzdanje.

Jim i Jaime Davenport iz Atlante (Georgia) odlučili su svom engleskom buldogu izraditi nove testise. U jednom intervjuu danom za ABC News objasnili su kako su se na to odlučili iz razloga što je njihov pas Munson kastriran. Obitelj Davenport nije usamljena u svojem naumu - od 1995. više od 250 tisuća ljubimaca diljem svijeta dobilo je umjetne testise.

Radi li se samo o trendu koji je sve rašireniji među vlasnicima kućnih ljubimaca? Operacija koju životinja prolazi i tijekom koje se nalazi pod anestezijom može biti životno opasna.

Prema tradiciji, nekim su se pasminama kupirale uši te rezali repovi, čemu se protivi ASPCA (Američko društvo za zaštitu životinja).

'ASPCA se protivi operacijama kojima je isključivi cilj zadovoljiti
postavljene standarde za pojedine pasmine, u što se ubraja kupiranje ušiju te skraćivanje repova', napisao je glasnogovornik ASPCA u emailu poslanom The Huffington Post-u.

U svakom slučaju, trend estetske kirurgije u ljubimaca opasan je i štetan, a osim u određenim zdrastvenim slučajevima, potpuno nepotreban i štetan.

Postavlja se pitanje, koliko daleko ljudska taština može ići piše Net.hr.

Bizarna estetska kirurgija osvaja svijet
Bizarna estetska kirurgija osvaja svijet