Tko ima veću moć u vezi?

Tko ima veću moć u vezi?
Tags: 

Jesu li muškarci ti koji "nose hlače" u vezi ili ipak žene vode glavnu riječ?

Žene misle da su muškarci dominantniji, dok oni, s druge strane, prednost daju nježnijem spolu. Saznajte zašto je moć ipak u rukama muškaraca:

Inicijalni susret

Nije u potpunosti točno da žene nikada ne rade prvi korak. Muškarci vole da im se priđe, ali isto tako i da sami odluče o tome koja će se dama izdvojiti time što su uspjeli privući njenu pažnju. Od njih zavisi da li će djevojka otići kući sa upisanim brojem telefona.

Čekanje poziva

Uvijek se smatralo pomalo očajničkim potezom da djevojka bude ta koja će prva nazvati. To je stavlja u poziciju da sjedi zaglavljena pored telefona i čeka. Sigurno bi voljela preuzeti tu moć na sebe i okrenuti broj, ali se muškarci lako uplaše žena koje su spremne na inicijativu. Opet je muškarac taj koji odlučuje da li će se desiti drugi izlazak.

Donošenje važnih odluka

U većini veza muškarac je taj koji zarađuje više novca. Čak i kada žena daje svoj doprinos, ipak se osjeća kao da mu ta činjenica daje više moći. U idealnim uvjetima, odluke bi trebalo donositi zajedničkim dogovorom, ali se nekako češće ispostavi da je njegova posljednja.

Čak i danas, u moderno vrijeme, muškarci se smatraju glavom obitelji. Feministkinje glasno propagiraju svoje stavove da tako ne bi trebalo biti i s tim se većina slaže.

Ipak, tradicionalne vrijednosti su i dalje na cijeni i ma koliko se vremena promijenila, muškarci ostaju jači spol.

Tko je zasita moćniji u vezi ovisi od osobe do osobe. U dobro izbalansiranoj vezi ni jedna strana ne bi trebala imati potpunu kontrolu, ali odluka na neku stranu uvijek mora prevagnuti.

Tko ima veću moć u vezi?
Tko ima veću moć u vezi?