Kako izgleda nesretna osoba?

Kako izgleda nesretna osoba?
Tags: 

Kada bi iz skupine zaposlenih ljudi morali izdvojiti najsretniju osobu, koga biste odabrali? Bi li to bio muškarac ili žena, u braku ili ne, sa ili bez djece?

Sudeći prema novom istraživanju, najsretniji radnik je muškarac, ima 39 godina, oženjen je, ima jedno dijete i ženu koja nema stalan posao. Ima godišnji prihod kućanstva između 150.000 i 200.000 dolara i višu poziciju na poslu.

S druge strane, najnesretniji radnik je žena, 42 godine, neudata, s godišnjim primanjima ispod 100.000 dolara, koja radi na nekoj profesionalnoj poziciji (liječnik ili odvjetnik).

Istraživanje koje je obuhvatilo 670 američkih radnika pokazalo da su muškarci generalno sretniji od žena, kako u uredu, tako i izvan nje. Također, muškarci češće prave pauze tijekom posla radi osobnih aktivnosti i odmora.

Što je razlog ovakvoj različitosti spolova?

Neke studije pretpostavljaju da bi to moglo biti zato što su žene rastrgane na više strana. U prošlosti su muškarci bili "hranitelji", dok su žene bile okrenute brizi oko kuće i djece. Onog trenutka kada su se uloge promijenile i kada su i žene počele donositi hranu u kuću, podrazumijevalo se da tu hranu trebaju i skuhati.

Nakon završenog radnog vremena, žene posao nastavljaju kod kuće - kuhanje, pranje rublja, briga oko djece. Udate žene koje imaju uspješnu karijeru provode u prosjeku 11 sati tjedno u obavljanju kućnih poslova, što obuhvaća 61 posto ukupnog vremena provedenog u kući.

To bi mogao biti realan razlog zašto žene češće pate od kroničnog stresa, glavobolje, mišićne napetosti, problema s težinom i depresije.

Jedna od najvažnijih stvari koju bi žene trebale shavatiti jest da ne mogu uvijek imati sve. Dobro uravnotežena aktivnosti su ključ uspjeha.

Ravnoteža se postiže na temelju samospoznaje, jasnog određivanja vlastitih granica, životnih potreba i želja. Ako ste obvezani raditi 70 posto vremena tijekom dana, potrudite se da ostalih 30 posto vremena posevetite samo sebi i stvarima koje vas ispunjavaju. I iznad svega, ne ustručavajte se podijeliti teret.

Kako izgleda nesretna osoba?
Kako izgleda nesretna osoba?