Česte greške pri šminkanju

Česte greške pri šminkanju

Fatalne greške kod šminkanja:

1. Puder
Mnoge žene i nakon godina nanošenja pudera stalno ponavljaju istu grešku. Bitno je odabrati istu nijansu kao što je i vaš ten, da vam lice ne izgleda tamnije od ostatka tijela. Ako ste blijede puti, na taj način vaše lice će izgledati narančasto, smeđe ili čak prljavo. Prilikom nanošenja pudera on se mora stopiti s nijansom vaše kože, da ne izgledate kao da ste stavili masku.

2. Rumenilo
Velika greška je misliti kako s više rumenila postižete bolji efekt. Rumenilo se mora stapati s vašom puti i pri tome izgledati prirodno, a ne kao obrazi od klauna. Sa bojom breskve ili blago ružičastom nikad nećete pogriješiti, bitno je samo da rumenilo prati liniju vaših jagodica.

3. Sjenilo
Izbjegavajte svijetloplavo sjenilo. Ono pojačava dojam podočnjaka i ne naglašava oči. Ako slučajno pretjerate u nanošenju plavog sjenila možete ostaviti dojam kao da ste dobili masnicu na oku. Dakle, svijetloplavo sjenilo ostavite za prigode poput maškara.

4. Olovka za oči
Osim ako želite izgledati kao da ste pili vruću čokoladu ili da imate brčiće, trebate se kloniti pretamne olovke za usne. Naime, osim što se tamna crta oko usana previše ističe, jednostavno izgleda smiješno kada nosite mnogo svjetliji ruž.Olovka za usne mora biti u boji ruža, jer će vaše usne izgledati prirodno punije, a to je vjerojatno jedan od razloga zašto ga i nanosite.

5. Maskara
Inače se preporuča nanošenje više slojeva maskare, ali neke žene u tome ipak malo pretjeraju. Tako se dogodi da im se trepavice spoje i izgledaju jako neprirodno i spojeno. Predlažemo nanošenje dva do tri sloja, a ako imate staru maskaru koja na sebi ima grudice probajte ih ukloniti pod mladom vruće vode. Ako ni to ne pomaže, kupite novu maskaru.

Česte greške pri šminkanju
Česte greške pri šminkanju

Komentari

Dodaj komentar

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.
Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.
By submitting this form, you accept the Mollom privacy policy.