Priručnik za muškarce - ovo su odlike pravog kavalira

Priručnik za muškarce - ovo su odlike pravog kavalira
Tags: 

Što je viteštvo u modernom vremenu? Nekada je viteštvo značilo mnogo toga, ali se danas pod njim podrazumijeva muško udvaranje ženi na neki impresivan način.

Viteštvo u ljubavi je kliše koji se danas ni ne razumije dobro, jer žene uglavnom misle da se muškarci prave da su fini samo da bi ih odvukli u krevet.

Međutim, to je ipak nešto što bi muškarci trebali shvatiti i naučiti jer viteštvo od pripadnika jačeg spola radi bolje ljude u svakom, a ne samo u ljubavnom smislu.

Pod viteštvom se u srednjovjekovnom periodu podrazumijevala vjernost, hrabrost, zaštita, čast i nježnost muškarca prema svojoj dami.

Oni su živjeli za svog kralja i svoju zemlju.

Vitezi koji su poštovali pravila viteštva imali su samokontrolu, poštovali su autoritet i žene, štitili su nevine, slabe i povrijeđene. Sprovodili su pravdu, izbjegavali varanje, laganje i torturu. Kada je riječ o ljubavi ova "pravila" su vitezi poštovali:

1. Izbjeći ćeš pohlepe i nećeš prigrliti svoju suprotnost
2. Bit ćeš čestit zbog one koju ljubiš
3. Nećeš svjesno težiti razdvajanju sretnog para
4. Nećeš izabrati za ženu neku zbog koje ćeš se sramiti
5. Potpuno ćeš izbjegavati laž
6. Neće mnogo njih znati za tvoju ljubavnu vezu
7. Ispunit ćes dami sve što od tebe zahtjeva i bit ćeš joj saveznik u ljubavi
8. U davanju i primanju ljubavi neka skromnost bude uvijek prisutna
9. Nećeš ružno govoriti
10. Nećeš otkrivati ​​ljubavne veze
11. Uvijek ćeš biti ljubazan
12. U ljubavi nikada nećeš zanemarivati ​​želju svoje ljubavi

Vitezi bez konja

Da budemo iskreni nije nimalo lako danas pratiti ova srednjovjekovna pravila. Moderno viteštvo je više nešto poput poklanjanja cvijeća otvaranja vrata dami, poštovanje žene, pomaganje dami kada joj je to potrebno...

Današnje žene žele isto što i one iz srednjovjekovnog razdoblja: da ih poštujete, volite i brinete se o njima.

Ipak viteštvo nije samo otvaranje vrata i držanje kaputa, jer nećete uvijek biti u prilici to raditi. Ako sjedite u parku, skinite svoju jaknu i prebacite je preko njezinih ramena... i u tome je stvar. Iz svake situacije možete izvući najbolje iz sebe i pokazati se kao pravi vitez.

Nije potrebno da spasite vašu djevojku od napada zmaja kako biste joj dokazali svoju ljubav, njoj su dovoljne male stvari da bi se osjetila voljenom.

Kada stavite ženina osjećanja i mišljenje na prvo mjesto i ispred svakog drugog aspekta vašeg života kada je ona pored vas - to znači da ste razumjeli pojam viteštva.

Držite je za ruku ili je vodite ulicom tako da joj dlan stavite na leđa, osluškujte njene potrebe, i pomozite joj kada joj je pomoć potrebna. Ovo su samo neki viteški načini pomoću kojih ćete joj dati do znanja koliko vam znači.

Dok god joj pružate ljubav, utjehu i sigurnost - ona će vas sve više voljeti. Kome je još potreban konj i sjajan oklop kada i bez tih stvari možete biti najbolji vitez na svijetu?!

Možda će vas zanimati:

Što žene žele?
 

Biti u vezi ili single - što je bolje?
 

Iran zabranio poklone za Valentinovo

 

Priručnik za muškarce - ovo su odlike pravog kavalira
Priručnik za muškarce - ovo su odlike pravog kavalira