Evo kako od starog namještaja napraviti novi

Evo kako od starog namještaja napraviti novi

Ukoliko imate trosjed, fotelju ili kutnu garnituru, koji su davno odslužili svoje, osvježite ih bez velikih ulaganja. Nabavite šarene jastučiće, dekorativne tkanine i pokažite svoju kreativnost.

DISKRETNA PROMJENA
Ako želite uljepšati svoj dom bez velikih zahvata i ulaganja, kupite nekoliko metara raznih dekorativnih materijala i presvucite sve jastučiće. Od jednog metra platna ili mebl štofa širine 1,40 m možete napraviti tri jastučića. Pustite mašti na volju i pokažite svu svoju kreativnost. Možete kombinirati različite uzorke, da spajajte nespojivo, ali ćete dobar učinak postići i jastučićima koji se koloristički utapaju u sofu ili trosjed.

PRUGE SU U MODI
Za novi prekrivač za francuski krevet kupite materijal za dvije dužine kreveta, a najviše ćete uštedjeti ako kupite mebl-štof ili dekor-platno na mjeru. Tapetar će vam za male novce sašiti prekrivač i nekoliko jastučića, a ako se dobro snalazite za strojem, to možete učiniti i sami. Napominjemo da su ove sezone u modi tople boje i prugasti uzorci, ali vi, naravno, možete se odlučiti i za neku drugu šaru.

NIJE SVAKO PLATNO ISTO
Navlake za trosjed ili jastuke možete sašiti od amerikan platna u neutralnoj bež boji ili od tapetarskog kepera koji se pravi u svim bojama. Amerikan platno morate namočiti prije šivanja jer se skuplja do 10 posto, a tapetarski keper ne morate, jer je postojaniji.
Ako volite izazove, probajte sašiti lazy bag, super udobnu fotelju. Za nju vam je potrebno 4-5 m. materijala širine 1,40 i dva-tri vreće sjeckanog spužve.

PRVO RIJEŠITE DILEMU
Presvući staru garnituru za sjedenje ili kupiti novu?
Presvlačenje namještaja danas nije tako skupo kao nekada, pa o tome vrijedi razmisliti. Stari trosjedi, dvosjedi i kutne garniture često imaju znatno kvalitetniji unutarnji kostur od bilo kojeg novog komada, pa je investicija više nego opravdana. Na tržištu postoji veliki izbor mebl-štofova, dekor-platna i drugih materijala najrazličitijih boja i uzoraka kojima možete osvježiti namještaj.

Možda će vas zanimati:

Luksuzne kupaonice by Axor
 

Kako zaštiti biljke?
 

Ukrasite zidove vašeg doma fotografijama

 

Evo kako od starog namještaja napraviti novi
Evo kako od starog namještaja napraviti novi