Zašto veza sa oženjenim muškarcem nikada nije dobra ideja

Zašto veza sa oženjenim muškarcem nikada nije dobra ideja

Brak je, pogotovo u našem, relativno konzervativnom društvu, vrhovna institucija koja podrazumijeva ljubav i iskrenost sa obje strane, a vjernost dolazi u paketu s tim. Ipak, mnoge se žene često nađu u vezi sa oženjenim muškarcem iz koje ne znaju, ili jednostavno ne žele izaći.

Dogodi li se ljubav između tebe i oženjenog muškarca koji nije sretan u braku i želi izaći iz njega kako bi bio s tobom je jedna stvar, no ako si svjesno upletena u vezu s nekim tko nema namjeru učiniti tu žrtvu za tebe, razmisli dvaput prije nego što uđeš u tako nešto. Za preljub je potrebno dvoje, a iako je on taj koji ima nekoga, ti si ta koja mu omogućavaš takvo ponašanje i nanosiš bol sebi i drugima.

Velike su šanse da se neće odlučiti za tebe

Ti si zabranjeno voće, a njegova žena netko na koga je navikao i s kim mu nedostaje strasti. Sve što mu fali kod nje, čini se kako je pronašao u tebi, a vaša zabranjena veza čini se kao ispunjenje svih snova te je neizmjerno uzbudljiva. Nemoj da te slatka šaputanja na jastuku zavaraju - većina muškaraca ipak ne ostavlja svoju ženu radi ljubavnice, jer kada je potrebno učiniti veliki korak, većina se povlači u sigurnost braka gdje nema neizvjesnosti.

Ako vara ženu, tko kaže da neće i tebe

Sigurna si da on nikada ne bi prevario svoju ženu, ali u tebi je jednostavno prepoznao svoju polovicu koja mu nedostaje? To može biti slučaj, ali najčešće će muškarac sklon prevari ostati sklon prevari bez obzira s kim je u vezi. Sigurni smo da će i Brad Pitt kad-tad posrnuti i prevariti Angelinu, koliko god lijepa i krasna bila prema njemu. Ako već ulaziš u vezu s takvim muškarcem, prevara je rizik koji prihvaćaš.

Sakrivanje umara

Veza bi se trebala odvijati i na drugim mjestima osim u spavaćoj sobi. Ako ne želi da ga žena uhvati, tvoj oženjeni tip neće te smjeti voditi u kino, morat ćete paziti kako se ponašate u javnosti, a imat ćeš osjećaj da svatko primjećuje vaše tajne poglede. Ako vezu moraš sakrivati, znači da u njoj ne možeš uživati punim plućima.

On ima i ovce i novce, a ti?

On ima stabilnost koju mu pruža žena, a ima i uzbuđenje s tobom - vidiš li sebe igdje u ovoj priči? Skakutanje s jedne strane na drugu njemu sasvim odgovara; kada mu nije zabavno sa ženom, zove tebe, a kada mu ti dojadiš, vraća se njoj. Tebi ostaje samo čekanje da dođeš na red, i neizvjesnost koja s tim dolazi.

Želiš li biti sa lažljivcem?

Svaki put kada se ide naći s tobom, on laže svojoj ženi. Biti u vezi s lažljivcem nikada nije dobro, jer se između ostalog stalno pitaš je li i tebi slagao kada je rekao da se ne možete vidjeti jer ima puno posla. Ovakvo će ponašanje neminovno izazvati trzavice, a ti nikada nećeš znati je li iskren. Što je najgore, iskrenost ne možeš ni očekivati od njega, ipak si samo ljubavnica.

Sigurno te ne poštuje

On može obožavati vaš odnos, može ti govoriti kako si divna, ali budi sigurna u jedno : na nekoj razini, možda čak i podsvjesno, on te sigurno ne poštuje i ne smatra ravnopravnom. Možda ni sam nije svjestan toga, ali činjenica da si pristala biti u takvoj vezi ostavlja dojam žene koja ne poštuje samu sebe, a s takvom on sigurno nema ozbiljne namjere.

Uništavaš nečiji dom

Ako ima djecu, pogotovo malu , razmisli što radiš njima. Njegov brak može biti krajnje nesretan, ali nije na tebi da rješavaš tuđe bračne probleme. Ako ne želi biti sa svojom ženom, neka se razvede, ali to je samo između njih dvoje - ti kao pomagačica nemaš što tražiti u ovoj priči. Ako i nakon razvoda želi biti s tobom, možeš odlučiti što dalje, ali miješati se u tuđi brak definitivno nije moralno.

Krivnja koja te može pojesti

Svatko tko se upušta u vezu s nekim tko je u braku neminovno će osjećati određenu razinu krivnje. Kako je ljudima uvijek lakše kriviti nekog drugog umjesto da pođu od sebe, lako je moguće da ćeš ti kriviti brojne okolnosti iz njegovog braka kako bi od sebe sakrila činjenicu da je to što radiš loše. Isto tako, uhvati li njega žena, nemoj se čuditi ako se pokuša izvući i okriviti tebe, beskrupuloznu zavodnicu od koje se nije mogao obraniti.

Gubiš vrijeme

Umjesto da skakućeš za oženjenim tipom koji ni sam ne zna što bi, to vrijeme možeš provoditi s nekim tko nije zauzet i tko zna cijeniti i tebe i tvoje vrijeme. Zašto riskirati sve komplikacije veze sa oženjenim muškarcem kada možeš biti sretna s nekim drugim? Umjesto da ganjaš oženjenog tipa, pokušaj naći tipa koji će biti oženjen - tobom.

Zašto veza sa oženjenim muškarcem nikada nije dobra ideja
Zašto veza sa oženjenim muškarcem nikada nije dobra ideja