Za mir u kući - pustite ženu da se naspava

Muškarci, oprez! Naime, utvrđeno je da žene koje imaju poteškoća sa spavanjem sljedećeg dana imaju više „negativnih interakcija” sa svojim partnerom, a mnogo manje onih pozitivnih, a njihovi muževi imaju sličnu reakciju dan nakon što njihove žene imaju problematičnu noć.

Facebook povećava opasnost od poremećaja u prehrani

Istraživanje stručnjaka pokazalo je da se povećava opasnost od razvoja poremećaja u prehrani kao što su anoreksija i bulimija kod tinejdžerki koje su previše vezane za društvenu mrežu "Facebook".

Znate li kada je najbolje otići u mirovinu?

Zbog ekonomske uštede stalno se podiže dob za umirovljenje. Psiholozi, međutim, upozoravaju protiv ovog trenda. Prema riječima stručnjaka iz Stockholma, za ljudski mozak je idealano otići u mirovinu već 55 godina, a pogotovo ako radite u vrlo stresnom okruženju.

Nova vrsta ovisnosti - ovisnost o E-mailu

Ovisnost o e-mailu je poprimila tolike razmjere da se diljem SAD-a organiziraju grupe podrške i osmišljavaju programi koji bi trebali pomoći ljudima da se riješe ovog novog poroka. Ova nova ovisnost štetnija je od droge i alkohola i znatno snižava IQ.

Tehnike buđenja - garantirano vas dižu iz kreveta ujutro

Ako patite od jutarnje mamurnosti, ne očajavajte jer postoje trikovi za brzo razbuđivanje, te oran i veseo start u novi dan.

Hrana koja proljepšava

Priroda je ponudila mnogo toga za očuvanje lijepog i zdravog izgleda. Slijedeće namirnice su vrlo korisne za održavanje zdravlja kože i borbu protiv godina. Iznenadit ćete se učincima koje možete postići povećanim unosom:

Namirnice koje će vas dovesti u super formu

Osim što se ubrajaju u izvrsne sastojke, namirnice koje vam predstavljamo mogu pomoći i da izgubite trbuščić.

1. Ananas
Osim što ima izvrstan okus, ananas sadrži i bromelin, probavni enzim koji pomaže pri razgradnji hrane.

Djeci zaposlenih majki veća opasnost od pretilosti

Što majke više rade, veća je i opasnost od pojave viška kilograma i pretilosti njihove djece, pokazali su rezultati američkog istraživanja objavljenog u časopisu Dječji razvoj.

Žene imaju bolju memoriju - muškarci prednjače u zaboravljanju

15 milijuna ljudi smetnut će s uma svoju šalicu toplog čaja, a jednako toliko će ih zaboraviti gdje su ostavili ključ od kuće ili auta.

Što više prijatelja na Facebooku, to ste pod većim stresom

Kako tvrde istraživači sa Sveučilišta u Edinburghu, veliki broj prijatelja na Facebooku uzrokuje stres korisnicima ove društvene mreže.

Velike grudi nisu dobre - evo i zašto

Žene s velikim grudima su u većem riziku od raka dojke, pokazalo je novo istraživanje.

Studija koja je ispitala 16.000 žena otkrila je da genetska mutacija povezana s veličinom grudi također ima veze s tom bolešću. Istraživači kažu da takvi geni reguliraju i lučenje ženskih spolnih hormona, koji mogu biti okidač kako za rast grudi, tako i za pojavu tumora.

9 zaraznih bolesti kojih se trebate čuvati na putovanjima

Odlaskom u druge države i drugačije klimatske zone od vaše, često ste izloženiji bolestima. Umanjite svoju izloženost oboljenjima tako što ćete pažljivo isplanirati svoj put i poduzeti neophodne mjere predostrožnosti. Bolesti koje nisu prisutne ili česte kod nas, kao što su žuta groznica, malarija ili bjesnilo u nekim dijelovima svijeta sasvim su uobičajene.

Znate li koliku porciju smijete pojesti?

Hranite se zdravo i uravnoteženo, a dešava se da se udebljate. Razlog je jer jedete previše - to znači da tijekom dana pojesti više nego što potrošite.

Da biste znali koliko vam je porcija čak i zdrave hrane potrebna, otkrivamo vam mjeru: svakome od nas priroda je pomogla u određivanju količine hrane. A evo i kako.

Voće je lijek - otkrijte koje je najbolje za vas

Profesorica sa Sveučilišta Hacettepe, Odsjek za prehranu i dijetalne proizvode, doc. dr.. Zehra Buyuktuncer Demirel tvrdi da konzumacija voća i povrća sprječava brojne bolesti, između ostalog, srčane bolesti, rak te neka kronična oboljenja.